2007. október 27., szombat

Thai vendégszeretet

Van ez a rendkivül érdekes honlap: www.couchsurfing.com, ahol nemcsak külföldiekkel találkozhatunk, hanem be is fogadhatjuk őket néhány napra. Aki jól ismer, az tudja, hogy ennek a szervezetnek aktiv tagja vagyok. Most néhány napig pl. egy olasz fiút látok vendgéül.
Viszont tegnap egy kis hiba csúszott a számitásba, ugyanis hatkor elküldtek a munkahelyemről egy fotozásra. (Ne örülj Ádám, nem félmeztelen képekről volt szó!) Gondoltam eltelt egy fél órát és a hét órás találkozónkra az olasz fiúval pont oda is érek. Na a fotozás másfél órán keresztül tartott (egyébként fotos asszisztens voltam és egy étterem kritikához készitettük a fotokat), aztán jól bekajáltunk on complimentary base természetesen pizzából, lasagneből és minden féle tésztából.
A találkozóról közel két órát késtem, (tudtam, hogy ennyit egy férfi sem képes várni rám) és mivel se az olasz fiú, se én nem tudtam a számát, rohantam az első internet kávézóba értesiteni, hogy itt vagyok, csak kis csúszás történt a munkahelyemen.
Meg is lett az olasz fiú, egy thai házaspárral együtt. Ugyanis a család megsajnálta és befogadta. De ez még semmi, elvittek bennünket kajálni, majd reggel ők jöttek értem és vittek az egyetemre. Annyira furcsa ez. Aki nem az a pénzre utazik, az egy olyan fokú szeretet biztosit nekünk, külföldieknek, amelyről álmodni se mertem volna.

Tudsz-e úszni?

Thai órán a mellettem ülő fiú megkérdezte, hogy 'tudok-e úszni'. 'Már hogy ne tudnék'válaszoltam. Erre kiderült csak azért kérdezte, merthogy Magyarországon nincsen tengerpart.
Majdnem visszakérdeztem ő vajon agy nélkül tud-e gondolkozni. De inkább nem tettem.
No igen...a túrkevei nagy medence nem egy thai tengerpart, de valahogy csak megtanultam úszni!